Pripreme za stogodišnjicu i monografiju idu po planu

MA Izdvojena ZVORNIK

Pripreme za stogodišnjicu i monografiju idu po planu

 

Pripreme za obilježavanje stogodišnje srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku i izradi monografije kao glavnog dokumenta o ovom jubileju idu planiranom dinamikom.

Biljana Pisić, direktorica SŠC „Petar Kočić“ kaže da se i dalje radi na prikupljanju građe, kako istorijske tako i podataka o učenicima i profesorima koji su se školovali u ovoj ustanovi.

 – Uradili smo nekoliko reporataža sa poznatim profesorima koji su cijeli radni vijek proveli u našoj školi, ostalo je da posjetimo još njih nekoliko. Pripremljen je istorijski dio, od osnivanja škole do danas. Ujedno, radimo na prikupljanju fotografija i druge dokumentacije o brojnim generacijama učenika i profesora koji su ovdje učili ili radili. Pandemija korona virusa nas je trenutno u tom poslu djelimično omela, ali smo zato držali i onlajn sastanke. Očekujemo da će nam se javiti i oni koji do sada nisu mogli da nam dostave svoje biografije. Ovim putem se zahvaljujem svim bivšim učenicima i profesorima koji su već dostavili svoje biografije iz uspješnih poslovnih, sportskih i naučnih karijera – rekla je Pisić i dodala da će za stogodišnjicu škole biti otvoren i đački restoran.

(infobirac.net)