Od danas radno vrijeme za trgovinske radnje i druge prodajne objekte do 21 čas

MA Izdvojena ZVORNIK

Od danas radno vrijeme za trgovinske radnje i druge prodajne objekte do 21 čas

 

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika na današnjem sastanku usaglasio je gradske naredbe sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Od danas, 11. maja 2020. godine pa do 25.05.2020. godine ograničeno je radno vrijeme tako da ne narušava policijski čas svim trgovinama na veliko i malo, pekarama, ugostiteljskim objektima, subjektima za dostavu hrane, trgovinama informatičkom robom, telekomunikacionom opremom i mobilnim telefonima, fitnes centrima, stomatološkim ambulantama, subjektima uslužnih i zanatskih djelatnosti, benzinskim pumpama, priređivačima igara na sreću i uličnim prodavcima. Radno vrijeme ne smije biti duže od 21:00 čas.

Do 25.05. 2020. godine od 07:00 do 15:00 časova radiće pijace, a od 06:00 do 13:00 sati stočne pijace.

Svi pomenuti subjekti dužni su organizovati rad uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu. Više podataka možete pronaći na linku:

https://www.phi.rs.ba/index.php?view=clanak&id=727&lang=SR-CIR

Od danas je dozvoljena upotreba teretana na otvorenom kao i dječijih igrališta uz preduzimanje mjera zaštite.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

(GU Zvornik)