Milići : Manifestacija “Dani Milutina Milankovića” ove godine onlajn

MILIĆI

Milići : Manifestacija “Dani Milutina Milankovića” ove godine onlajn

Manifestacija “Dani Milutina Milankovića” koju tradicionalno organizuje SŠC ,,Milutin Milanković” u Milićima, koji po ovom naučniku nosi ime, zvanično je otvrena danas ali zbog pandemije virusa korona, organizovana je na drugačiji način u odnosu na prethodne godine.

– Učenici će svoje radove na temu ,,Život i djelo Milutina Milankovića” raditi u okviru online nastave a najbolji radovi biće nagrađeni. Biće imenovana Komisija za nagrađivanje najboljih radova i isti će biti istaknuti i prikazani u opciji onilne nastava na web stranici škole. U poređenju sa prošlom godinom, ove godine sve drugačije. Nema učenika, nedostaju i profesori u objektu škole ali eto htjeli smo na neki način a to je ove godine onilne način da pomenemo našeg naučnika. U amfiteatru smo upriličili i projekciju dokumentarnog filma “Putnik kroz vasionu i vekove” koji su mogli pogledati zaposleni koji dolaze u školu kako bi obavili svoje redovne obaveze – kaže direktorica milićkog SŠC ,,Milutin Milanković” Vesna Bogičević.

U Milićima „Dani Milutina Milankovića“ od 8. do 11.maja - infoBirač

 – Želim ovom prilikom da čestitam svima nama – učenicima i profesorima, našu tradicionalnu manifestaciju ,,Dani Milutina Milankovića” i nadam se da će ovo stanje ubrzo da se završi, te da će sve ići svojim tokom kao i u prethodnom periodu – navela je u čestitki direktorica Bogičević.

Manifestaciju ,,Dani Milutina Milankovića” tradicionalno organizuje SŠC u Milićima u znak sjećanja na 28.maj, datum rođenja ovog velikog naučnika koji je bio matematičar, astronom, klimatolog, geofizičar, građevinski inženjer, doktor tehničkih nauka, popularizator nauke i fizičar.

izvor: radio magic