GU Zvornik: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

MA Izdvojena ZVORNIK

GU Zvornik: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

 

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali osnovne škole u Кarakaju smješteno je 18 osoba, a u toku dana sa graničnih prelaza očekuje se dolazak još osam lica. Stigao je negativan rezultat za četvoro juče testiranih u karantinu i oni će danas biti upućeni u kućnu izolaciju.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja u Zvorniku obavila je ukupno 273 testiranja, od čega je 269 bilo negativno. Bolnica u Zvorniku je testirala 243, a od toga je 227 negativnih. Ukupno je bilo troje pozitivnih u Zvorniku i svih troje su izliječeni.

Republički karantin za oboljele u Studentskom centru je prazan, a u kovid odjeljenju zvorničke bolnice smješteno je jedno lice sa respiratornim smetnjama, i negativno je na virus korona. Nakon kontrolnog pregleda biće odlučeno o daljem liječenju ove osobe.

Na području Zvornika u posljednja 24 sata jedno lice je kažnjeno zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu, a ostalih kršenja nije bilo.

Кomunalna policija je obavila 23 kontrole, od čega je kontrolisala pet vozača. Na području grada 303 osobe se nalazi u kućnoj izolaciji, dok je 1220 završilo sa ovom mjerom.

Na graničnom prelazu evidentiran je ukupno 1.321 prelazak granice od kojih je 647 ulazaka u Bosnu i Hercegovinu, a 674 izlaska.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

(GU Zvornik)