Јaćimović: Markica sa kartom NDH u proširenim granicama neozbiljan potez Pošta S. Makedonije

MA Izdvojena SVIJET

Јaćimović: Markica sa kartom NDH u proširenim granicama neozbiljan potez Pošta S. Makedonije

 

Ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Јaćimović u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Oliverom Spasovskim, izrazio je nezadovoljstvo zbog poštanske marke sa kartom Nezavisne Države Hrvatske u proširenim granicama, koju su, povodom Dana pobjede izdale Pošte Sjeverne Makedonije.

U izjavi za RTRS, Јaćimović je naglasio da je Spasovski smijenio čitav Savjet za filateliju i rukovodioca sektora za filateliju pošta Sjeverne Makedonije.

– Markica je poništena i nije puštena u promet, što je pokazatelj ozbiljnosti makedonske Vlade. Taj ko je objavio ili želio da objavi tu markicu mislim da treba ponovo da sjedne u školske klupe i da pogleda istoriju i da vidi šta se tamo stvarno dešavalo – ističe Јaćimović.

Danas je dan pobjede nad fašizmom, naglašava ambasador BiH i pita da li neko želi da naruši odnose BiH i Sjeverne Makedonije? To će se, dodaje, sigurno vremenom pokazati, a mi nemamo otvorenih pitanja.

Podsjeća da je prije dva i po mjeseca srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, tokom posjete Sjevernoj Makedoniji, pozvao predsjednika Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskog da posjeti Donju Gradinu i “osjeti tišinu” koja puno toga govori o Donjoj Gradini i Potkozarju, što, dodaje, zbog epidemije virusa korona ove godine nije bio u mogućnosti.

(Izvor: rtrs.tv)