Ukinuta odluka o zabrani napuštanja mjesta prebavališta – U dane vikenda građani mogu slobodno da se kreću u cijeloj BiH

REGION

Ukinuta odluka o zabrani napuštanja mjesta prebavališta – U dane vikenda građani mogu slobodno da se kreću u cijeloj BiH

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić na pres konferenciji nakon sjednice Sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije da se ukida odluka o zabrani kretanja van mjesta prebivališta.

– Razmatrana  je ta mjera i donijeli smo odluku da ukinemo odluku o zabrani kretanja građana van mjesta prebivališta. Dakle građani će se moći slobodno kretati između svih opština i gradova u Republici Srpskoj u dane vikenda. Nošenje maske je obavezno bez obzira na to da li ste sami u šetnji napolju ili ne – precizirao je Šeranić i dodao da je danas štab razmatrao zaključak po pitanju dolaska stranaca iz poslovne zajednice u BiH, i definisano je šta treba da podrazumijeva taj dolazak.

– Omogućili bismo određenu poslovnu djelatnost na ovaj način, nakon odlukle Savjeta ministara BiH – naveo je Šeranić nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Usaglašena je, navodi, nabavka brzih antigenskih testova, što je preliminarni test koji se radi. Zadužen je Institut da obavi ovu nabavku.

– Razgovarali smo i o obavljaju dezinfekcije u poslovnim subjektima i kod preduzetnika i oni treba da se vode upustvom Instituta za javno zdravstvo – naglasio je Šeranić.

infobirac.net