Obilježeno 28. godina od formiranja podrinjskog odreda „Vukovi sa Drine“

Uncategorized

Obilježeno 28. godina od formiranja podrinjskog odreda „Vukovi sa Drine“

 

Polaganjem vijenaca na Spomenik za 1.080 poginulih boraca, u Zvorniku je danas obilježeno 28 godina od formiranja Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“, koji je bio u sastavu „Zvorničke brigade“ i Vojske Republike Srpske.

Iz Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“ u Odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo je 81 borac, dok ih je više od 700 ranjeno, od kojih neki više puta.

Zamjenik komandanta Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“ Mile Vukadinović Profa rekao je, nakon polaganja vijenaca, da je prva grupa odreda „Vukovi sa Drine“ formirana u maju 1992, a da su se već u maju 1993. godine mnogi interventni vodovi ujedinili u veliku i snažnu jedinicu koja je nazvana Podrinjski odred specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“.

 – Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata ova jedinica postala je jedna od najznačajnihih jedinica Vojske Republike Srpske – rekao je novinarima Vukadinović.

On je dodao da se polaganjem vijanaca i u skromnom broju obilježava ovaj značajan datum formiranja „Vukova sa Drine“, kao i sjećanje na poginule saborce, zbog pandemije virusa korona.

 – Podrinjski odred specijalnih snaga ‘Vukovi sa Drine’ imao je velike gubitke u ljudstvu, koji se nikada ne mogu zaboraviti, ali nam je drago kada čujemo od porodica naših poginulih saboraca koje kažu da je svaki poginuli vojnik veliki gubitak, ali nam je zato veliki dobitak naša Republika Srpska, za koju su dali živote – rekao je Vukadinović.

 – Slava našim poginulim saborcima, a preživjelima želiimo da grade Republiku Srpsku koju su nam stvorili za vijek vijekova – istakao je Vukadinović.

Podrinjski odred specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“ ratovao je na teritoriji cijele Republike Srpske, učestvujući u mnogim operacijama koje je organizovao Glavni štab Vojske Republike Srpske.

(infobirac.net)