Obavezna dezinfekcija svih objekata koji u ponedjeljak počinju sa radom – sutra radno vrijeme najduže do 15 časova

MA Izdvojena ZVORNIK

Obavezna dezinfekcija svih objekata koji u ponedjeljak počinju sa radom – sutra radno vrijeme najduže do 15 časova

 

Svi privredni subjekti, koji od ponedjeljka, 11.5.2020. godine nakon duže pauze počinju sa radom obavezni su da sprovedu stručnu dezinfekciju objekta i o istoj obezbijede dokaz. Ovo je jedna od mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti porpisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Republike Srpske.

Nakon početka rada, svi vlasnici objekata biće obavezni da sprovode i minimalno dva puta dnevnu dezinfekciju.

Nadležne službe i preduzeća grada Zvornika su u proteklom periodu sprovodile redovnu dezinfekciju ulica, javnih površina i objekata javnih ustanova.

JPVOU dječiji vrtić Naša radost počeće sa radom poslije 1. juna, odlučeno je u ovoj ustanovi na osnovu sprovedene ankete među roditeljima. Više od 80% roditelja smatra da nema potrebe da se vrtić za djecu otvori ranije.

U subotu, 9. maja u svijetu se obilježava Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu. Ovaj dan je državni praznik u Republici Srpskoj.

U dane republičkih praznika, a radi zadovljavanja neophodnih potreba građana, dužni su da rade: zdravstvene ustanove, apoteke, preduzeća za pružanje komunalnih usluga, električne i toplotne energije, održavanje puteva, a dozvoljen je rad trgovinama prehrambene robe i ostalim trgovinskim i zanatskim radnjama.

Radno vrijeme se određuje najduže do 15:00 časova.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika poziva građane da odgovornim ponašanjem brinu o svom zdravlju, da poštuju propisane mjere i naredbe.

(GU Zvronik)