U Srpskoj još 28 osoba pozitivno na korona virus

MA Izdvojena REGION

U Srpskoj još 28 osoba pozitivno na korona virus

 

U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS testirano je 519 laboratorijskih uzoraka, a novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 28 osoba u Srpskoj.

Riječ je o 12 osoba muškog i 16 ženskog pola. Šest žena su srednje životne dobi, dvije mlađe i osam su starije životne dobi. Tri muškarca su mlađe životne dobi, četiri su srednje, pet muškaraca je starije životne dobi, saopštili su iz Ministarstva zdravlj ai socijalne zaštite RS.

Prema mjestu prebivališta, deset osoba je iz Banjaluke, šest iz Gradiške, po dvije osobe su iz Srpca, Laktaša i Čelinca, dok je po jedna osoba iz Doboja, Prnjavora, Kotor Varoši, Kneževa, Dervente i Broda.

– Kod devet osoba je utvrđeno da se radi o bliskom kontaktu sa licima kod kojih je ranije potvrđeno prisustvo novog virusa korona, dok kod ostalih nije navedena jasna epidemiloška veza sa pozitivnim slučajem. Ukupno devet osoba je hospitalizovano u UKC RS – navodi se u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen je  1.043 slučajeva virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 53 osoba, a oporavila se 391 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 15.988 osoba.

(Izvor: srpskainfo.com)