Predstavnici GU Zvornik obišli izvođače radova – sutra otvaranje zelene pijace

MA Izdvojena ZVORNIK

Predstavnici GU Zvornik obišli izvođače radova – sutra otvaranje zelene pijace

 

Predstavnici Gradske uprave iz Zvornika obišli su izvođače radova na zelenoj pijaci koja će sutra biti zvanično otvorena nakon rekonstrukcije.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da je pauza u radu pijace iskorištena za rekonstrukciju koja će danas biti završena.

 – Stanje u kome je bila pijaca nije bilo prihvatljivo i želja nam je bila da ovo bude prava tržnica i da na njoj naši sugrađani prodaju svoje proizvode – rekao je Stevanović.

Jovan Tomić, dirketor AD Vodovod i komunalije kaže da su radovi vrijedni oko 30.000 KM, a finansira ih Gradska uprava.

 – Cilj nam je bio da se poboljša rad na zelenoj pijaci, da se kupci vrate na ovaj prostor. Obišli smo i zelene pijace u drugim gradovima kako bismo ponudili iste ili bolje uslove. Ukupno će biti 96 tezgi, podijeljenih na sektore voće i povrće, mliječni proizvodi, potom jedan dio za poljoprivredne proizvođače sa sela i jedan dio za sitne tehničke i kuhinjske proizvode, odnosno artikle buvlje pijace – rekao je Tomić i dodao da će cijene zakupa tezgi ostati iste kao i do sada.

 – Cijene su izuzetno niske u odnosu na recimo cijene u Bijeljini, odnosno one su četiri puta manje, iako ćemo mi sada imati iste ili bolje uslove. Zakup tezgi je 3 KM na dnevnom nivou, a nama je želja da povećamo broj korisnika naših usluga te da zelena pijaca postane mjesto gdje će Zvorničani rado dolaziti da kupe proizvode – zaključio je Tomić.

(infobirac.net)