GU Zvornik: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

MA Izdvojena ZVORNIK

GU Zvornik: Saopštenje Gradskog štaba za vanredne situacije

 

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali osnovne škole u Кarakaju nalazi se 14 osoba bez simptoma bolesti COVID-19, a u republičkom karantinu za pozitivne u Studentskom centru nema smještenih lica.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik u kućnoj izolaciji na području grada je 297 osoba, dok je ova mjera istekla za 1.220 lica.

Prethodnog dana tri patrole Кomunalne policije obavile su 26 kontrola i nije bilo kršenja mjere karantina u kućnim uslovima.

Zbog nepoštovanja policijskog časa koji je juče počeo u 15:00 časova, kažnjena su četiri lica, kao i jedna osoba zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu.

Volonterskom servisu u prethodnom danu obratilo se šest građana za kupovinu i dostavu namirnica i lijekova.

Na graničnim prelazima, u protekla 24 časa, zabilježena su 1.324 prelaska granice, i to na ulazu 697, a na izlazu iz BiH 626.

Policijski čas u Republici Srpskoj, prema Zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas će biti na snazi od 22:00 časa do 5:00 časova.

Uz obavezno poštovanje propisanih mjera zaštite dozvoljeno je kretanje:

– licima starijim od 65 godina svakog dana u periodu od 7:00 do 13:00 časova;

– licima starosti do 75 godina u seoskim područjima radi obavljanja poljoprivrednih poslova;

– pčelarima, bez obzira na godine života, uz posjedovanje rješenja o registraciji pčelinjaka izdato od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, od mjesta stanovanja do pčelinjaka, bez ograničenja na mjesto prebivališta od ponedeljka do petka, osim u periodu od 22:00 do 5:00 časova i subotom i nedeljom bez vremenskog ograničenja, uz najviše jednog pomoćnika.

Na javnim mjestima obavezno je nošenje zaštitne maske uz pridržavanje mjere međusobnog rastojanja od dva metra. U zatvorenim prostorijama, pored rastojanja i maske, obavezno je i nošenje rukavica.

Na prijedlog Gradskog štaba za vanredne situacije gradonačelnik je donio naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na teritoriji grada Zvornika. Prema toj naredbi radno vrijeme na području Zvornika je od 7:00 do 19:00 časova. Radno vrijeme zdravstvenih ustanova – apoteka u Republici Srpskoj regulisan je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije u kojem se kaže da je rad apoteka ograničen na period od 7:00 do 19:00 časova, osim apoteka koje organizuju dežurstvo.

Pozivamo građane da poštuju propisane mjere i naredbe i da se tokom predstojećih proslava suzdrže od okupljanja.

(Izvor: GU Zvornik)