Saopštenje zvorničkog Gradskog štaba za vanredne situacije

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje zvorničkog Gradskog štaba za vanredne situacije

 

Na teritoriji grada Zvornika nema zaraženih lica virusom korona, niti oboljelih od Кovid-19 jer su dva lica iz Zvornika, smještena u republičkom karantinu za pozitivne u Studentskom centru, nakon dva uzastopna negativna testa upućena u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

U lokalnom karantinu u Кarakaju negativni su rezultati testiranja svih 19 osoba koje će ostatak predviđenog period provesti u kućnoj izolaciji. U ovom objektu trenutno je smješteno 10 lica.

Još sedam rezultata briseva uzetih u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja su negativni.

U domovima za stara lica na teritoriji grada Zvornika nema oboljelih od Кovid-19.

Na području Zvornika kućna izolacija određena je za 271 lice, dok je ova mjera istekla za 1.220 osoba.

U toku jučerašnjeg dana tri patrole Кomunalne policije sprovele su 24 kontrole i sve su bile uredne.

Policijski čas prekršilo je jedno lice, dok su četiri osobe kažnjene jer nisu koristile zaštitnu opremu na javnom mjestu.

Volonterski servis je kupio i dostavio namirnice i lijekove za četiri građana.
Na graničnim prelazima u protekla 24 časa zabilježena su 1.183 prelaska granice, i to na ulazu 548, a na izlazu iz BiH 635.

Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zabranjeno je kretanje na teritoriji Republike Srpske danas od 15:00 časova do četvrtka u 5:00 časova.

Republički štab obavezao je građane da na javnim mjestima koriste zaštitnu masku uz pridržavanje mjere međusobnog rastojanja od dva metra. U zatvorenim prostorijama, pored rastojanja i maske, obavezno je i nošenje rukavica.

Licima starosti 65 i više godina života od sutra je dozvoljeno kretanje od 7:00 do 13:00 časova svakog dana radi kupovine osnovnih životnih namirnica i lijekova, te obavljanja poslova u bankama i drugim ustanovama uz poštovanje propisanih mjera zaštite.

Radno vrijeme Gradske uprave Zvornik danas je, zbog policijskog časa koji počinje u 15:00 časova, skraćeno do 14:00 časova.

Pozivamo građane da poštuju propisane mjere i naredbe i da se tokom predstojećih proslava suzdrže od okupljanja.

(Izvor: GU Zvornik)