Načelnik opštine Vlasenica razgovarao sa predstavnicima Univerziteta Istočno Sarajevo

VLASENICA

Načelnik opštine Vlasenica razgovarao sa predstavnicima Univerziteta Istočno Sarajevo

 

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević upriličio je sastanak sa predstavnicima Univerziteta Istočno Sarajevo. Prof. dr Srđan Lalić, prorektor za ljudske resurse i docent Marko Gutalj, profesor na Poljoprivrednom fakultetu, katedri za šumarstvo, razgovarali su sa rukovodstvom opštine Vlasenica o planovima i budućoj saradnji, sa posebnim akcentom na visokoobrazovnu ustanovu u Vlasenici.

Studijski program šumarstvo u Vlasenici biće partner Univerziteta u Novom Sadu na projektu Erazmus, uz učešće partnera iz Austrije, Njemačke, Španije. Cilj projekta je jačanje znanja i vještina, unapređenje obrazovanja, osposobljavanje za rad i povećanje mogućnosti zapošljavanja.

Na sastanku se govorilo i o dualnom obrazovanju kojem će u narednom periodu biti posvećena posebna pažnja sa ciljem kreiranja jedinstvenog modela obrazovanja i vaspitanja u kome se, kroz teorijsku nastavu i vježbe u školi i učenje kroz rad kod poslodavaca, stiču i usavršavaju znanja, vještine i sposobnosti u skladu sa standardima kvalifikacije, planom i programom nastave.

Na sastanku je najavljeno da će 25. maja u Vlasenici biti održan okrugli sto na temu dualnog obrazovanja, kojem će prisustvovati predstavnici opštine, realnog sektora i partnerskih univerziteta.

(Izvor: opstinavlasenica.org)