Saopštenje za javnost Gradskog štaba za vanredne situacije – uzorkovano 19 osoba iz karantina

MA Izdvojena ZVORNIK

Saopštenje za javnost Gradskog štaba za vanredne situacije – uzorkovano 19 osoba iz karantina

 

U lokalnom karantinu u Кarakaju nalazi se 29 lica za koje je, nakon jutrašnjeg pregleda, utvrđeno da nemaju simptome bolesti „Кovid-19“. Po rasporedu jutros su uzeti brisevi od 19 osoba i ukoliko budu negativni biće upućeni da ostatak propisanog vremena provedu u kućnoj izolaciji.

Dvije zaražene osobe u republičkom karantinu za pozitivne u Studentskom centru dobrog su opšteg stanja. Oni su dva dana uzastopno uzorkovani i rezultati se očekuju.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja do sada je iz Zvornika i sa regije uzela 251 uzorak, 221 je bio negativan, četiri pozitivna i za 26 se čekaju rezultati.

U Bolnici su do danas ukupno uzeta 303 brisa, 266 su negativni, šest pozitivni i 31 se očekuje. Od ovog broja na lica sa teritorije grada Zvornika odnosi se 216 uzoraka od kojih je 196 negativno, dva su pozitivna i za 18 se čekaju rezultati. Do danas je jedno lice iz Zvornika izliječeno i dva sa regije. U „Кovid“ odjeljenju bolnice smještena je jedna osoba sa respiratornim problemima.

Na području Zvornika u obaveznoj kućnoj izolaciji nalazi se 281 lice. Ova mjera istekla je za 1.208 osoba.

Кomunalna policija proteklog dana sprovela je 34 kontrole i nije bilo kršenja mjere karantina u kućnim uslovima.

Zbog nepoštovanja policijskog časa kažnjeno je jedno lice, a zbog nenošenja zaštitne opreme na javnom mjestu dvije osobe.

Volonterski servis je po pozivima građana imao devet izlazaka na teren.

Na graničnim prelazima u protekla 24 časa evidentirano je 807 prelazaka. Svim poljoprivrednicima, kao i zaposlenim licima, koji imaju potrebna dokumenta omogućen je prelazak granice.

Pozivamo građane da poštuju propisane mjere i naredbe i da se tokom predstojećih proslava suzdrže od okupljanja.

(GU Zvornik)