Ministar spoljnje trgovine i ekonomskih poslova BiH Staša Košarac na korona-žurci u Sarajevu – U normalnim državama bi zbog ovoga podnio ostavku ili bi bio smijenjen

REGION

Ministar spoljnje trgovine i ekonomskih poslova BiH Staša Košarac na korona-žurci u Sarajevu – U normalnim državama bi zbog ovoga podnio ostavku ili bi bio smijenjen

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su veliki korona-dernek u restoranu Golf Klub u Sarajevu.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUPKS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Da je BiH normalna država jutros bi ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova Staša Košarac podnio ostavku zbog  prisustva na ovoj žurci, na kojoj su pored njega bili prisutni pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić, koji je i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane korona virusom u Kantonu Sarajevo.

Kako saznaje Klix, zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS.

Policija je u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti sa mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Ismir Jusko, ministar MUP-a KS rekao je večeras za Avaz da su svim učesnicima zabave na licu mjesta izdati su prekršajni nalozi od 500 maraka dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 KM.

U vrijeme kada smo svi zatvoreni u kućama zbog policijskog časa i kada nas vlast konstantno poziva da budemo odgovorni, jedan ministar zloupotrebljava svoju dozvolu za kretanje i funkciju, te se bahati po korona-žurkama u Sarajevu. On se na sve to pravda kako nije mogao da odbije organizatora rođendanske proslave doktora Šabanovića velikog prijatelja njegove porodice.

– Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijelu Sarajevsko-romanijsku regiju, kome god da je trebalo – izjavio je ministar.

izvor: klix i srpska info