Galić: Predsjednik GO SP Zvornik Vlado Mijatović prešao u novoformirani SPS, ali smo sačuvali kompletno članstvo

ZVORNIK

Galić: Predsjednik GO SP Zvornik Vlado Mijatović prešao u novoformirani SPS, ali smo sačuvali kompletno članstvo

Socijalistička partija prolazi kroz turbulentan period u kome je stranku napustilo nekoliko poslanika u NSRS i odbornika u gradskim i opštinskim skupštinama. Ni Zvornik nije ostao imun na ove turbulencije, pa je danas i zvanično predsjednik GO SP Zvornik Vladimir Mijatović napustio stranku i prešao u SPS, stranku koju je oformila grupa poslanika okupljenih oko Gorana Selaka. 

Bez obzira na odlazak predsjednika Gradskog odbora Socijalističke partije, Nebojša Galić odbornik SP u Skupštini grada Zvornika i potpredsjednik GO SP, poručio je da stranka u Zvorniku nije obezglavljena i da je očuvano gotovo kompletno članstvo.

– Nažalost ni Gradski odbor Zvornik nije mogao da prođe bez podjela i odlazaka u SPS. Stranku je napustio dosadašnji predsjednik Vladimir Mijatović, ali nije napravio nikakvu štetu stranci. Siguran sam da ćemo se veoma brzo pregrupisati i organizovati na još jedan bolji način, te da ćemo na narednim izborima ostvariti bolji rezultat u odnosu na prošle izbore. U narednom periodu ja kao potpredsjednik ću obavljati funkciju vršioca dužnosti predsjednika, dok se ne steknu uslovi za održavanje izborne skupštine. Ono što je za nas najbitnije u ovom trenutku je da niko od članova nije nije krenuo za gospodinom Mijatovićem i prešao u SPS – rekao je Galić.

Socijalističku partiju u Zvorniku je ranije napustio Predrag Tomić koji se priključio SPS-u, a kako su nam rekli u stranci gospodin Tomić u radu stranke nije ni učestvovao od kada je smijenjen sa mjesta direktora Inspektorata Republike Srpske.

infobirac.net