Borenović najavio smjene u bijeljinskom PDP-u zbog druženja na proslavi, bez maski uz jelo i piće

REGION

Borenović najavio smjene u bijeljinskom PDP-u zbog druženja na proslavi, bez maski uz jelo i piće

Narodna izreka ,,Daj čovjeku gram vlasti i vidjećeš kakav je čovjek” ovih dana potpuno dobija na smislu. Poslije ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca i još neki lokalni funkcioneri u Republici Srpskoj su se družili na proslavama uz jelo i piće, naravno bez maski.

Na fotografijama sa jednog druženja u Bijeljini koje su objavljenje na Twitteru jasno se vidi da okupljenji ne poštuju mjere, niti imaju maske, te slave uz hranu i piće u jeku pandemije. Na fotografijama koje su navodno nastale u vrijeme pandemije, a objavila ih je BN televizija su između ostalih predsjednik gradske Skupštine Slaviša Marković (PDP), direktor zatvora Milenko Gajić (SNSD), Milenko Vičanović (PDP), Slaviša Cacanović i donedavni direktor AD “Grad”. 

– Nema dileme, svakom ko svojim neodgovornim ponašanjem ne poštuje mjere slijede sankcije. Ako su tačni navodi koje su objavljeni nema kompromisa – smjena! – napisao je lider PDP-a Branislav Borenović na svom Twitter nalogu.

BN prenosi da su pomenute fotografije nastale u pogonu proizvodnje stolarije u Bijeljini koja je skoro pokrenuta.

Borenović je danas zatražio i smjenu Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, nakon što su se jutros pojavili snimci i fotografije žurke iz Sarajeva.

Na ove fotografije danas je reagovala i Jelena Trivić, podpredsjednik PDP-a, koja je takođe oštro osudila neodgovorno ponašanje stranačkih kolega.

– Ako se pokaže da je fotografija iz perioda od kada traju zabrane okupljanja, tražiću od Slaviše Markovića da podnese ostavku na sve funkcije u stranci i ostavku sa mjesta predsjednika Skupštine grada Bijeljina – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

izvor: bn tv