Zatvorena privremena kovid bolnica u Banji Koviljači – Poslednji pacijenti ispraćeni uz aplauz

MALI ZVORNIK

Zatvorena privremena kovid bolnica u Banji Koviljači – Poslednji pacijenti ispraćeni uz aplauz

Odlukom Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 nekoliko rehabilitacionih centara pretvoreno je u privremene kovid bolnice za liječenje lakše oboljelih pacijenata zaraženih novim kovid virusom. Jedan od privremenih smještaja bila je i Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Banji Koviljači gdje su prvi pacijenti stigli već 13. marta. U međuvremenu, uz pomoć stručnog tima iz Regionalnog Zavoda za javno zdravlje u Šapcu određene su crvene i zelene zone bolnice, poštujući sve bezbjedonosne protokole.

– Nabavljena je sva neophodna lična zaština oprema i izvršena obuka zaposlenih za pravilno korišćenje iste. Napravljeni su timovi za smjenski rad u kovid bolnici u koju su ulazili lekari, medicinske sestre i higijeničarke. Podršku iz zelene zone davali su ostali lekari, medicinske sestre, fizioterapeuti, tehnička služba, služba ishrane, vešeraj, magacin, uprava. Pored naših lekara, imali smo podršku ljekara interniste iz Opšte bolnice u Loznici 24 časa dnevno. Poštujući sve preporuke obezbijedili smo za radnike koji su ulazili u crvenu zonu smještaj i ishranu, ekipe su se smijenjivale posle 15 dana i za to vrijeme nisu išli kući – priča prim. dr Aleksandar Jokić, v.d. direktora Specijalne bolnice.

Poslednji kovid pozitivni pacijenti koji su bili smješteni u Specijalnoj bolnici u Banji Koviljači otpušteni su kući. U ovoj ustanovi koja je poslužila kao privremena bolnica, boravio je ukupno 71 zdravstveni radnik, pripadnik vojske i policije.

izvor: opstina mali zvornik