Obavještenje iz zvorničkih hramova: Od sutra počinje osvećenje slavskih prekadnji

MA Izdvojena ZVORNIK

Obavještenje iz zvorničkih hramova: Od sutra počinje osvećenje slavskih prekadnji

 

Idući u susret nastupajućem prazniku Svetog Velikomučenika Georgija, Đurđevdana, obavještavamo Vas da ćemo osvećenje vaših slavskih prekadnji u zvorničkim hramovima: Sabornom hramu – Rođenja Presvete Bogorodice i Rođenja Sv. Jovana Preteče – vršiti u nedjelju (3. maja), ponedjeljak (4. maja ) i utorak ( 5. maja) u terminu od 08.00 do 17.00 časova uz stalno prisustvo sveštenika u hramovima.

Takođe, na sam praznik Đurđevdan, biće služena sveta liturgija u 9.00 časova i osvećenje slavskih prekadnji sa početkom u 07.00 časova.

Preporučujemo našim vjernicima da ove godine, zbog epidemije, svoju krsnu slavu proslave u porodičnom ambijentu sa svojim najbližim, uz upaljenu svijeću, prelomljen slavski hljeb i osvećeno slavsko žito.

Napominjemo da ne postoji , ni od koga izrečena, nikakva zabrana za slavljenje krsne slave i osvećenje slavske prekadnje. Neprijatelji Crkve i pravoslavlja šire dezinformacija i notorne laži da je zabranjeno slaviti slavu i kako su sveštenici dostavili u policiju spisak svečara. Takve laži ne treba slušati. Od nas niko iz policije nije tražio nikakve spiskove niti smo mi kome spiskove dostavljati.

Slušajte glas Crkve i svoje sveštenike i slavite svoju krsnu slavu. To vam niko, niti brani, niti može da zabrani, stoji u saopštenju.

(infobirac.net)