Zbog zloupotrebe službenog položaja, Okružnom javnom tužilaštvu podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Ćamila Durakovića

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ SREBRENICA

Zbog zloupotrebe službenog položaja, Okružnom javnom tužilaštvu podnijet izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Ćamila Durakovića

 

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica inicijala Ć.D. iz Srebrenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a kako nezvanično saznajemo radi se Ćamilu Durakoviću. 

Prema policijskom saopštenju, osumnjičeno lice se tereti da je u toku 2015. i 2016. godine, u svojstvu načelnika opštine Srebrenica, kao investitora, izvršilo plaćanje po većem broju faktura ispostavljenih od strane izvođača radova o zimskom čišćenju lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine Srebrenica, iako je sa istim izvođačem već bio zaključen ugovor o obavljanju navedenih poslova, čime je u ime opštine Srebrenica, izvršilo plaćanje iznosa od oko 70.441,50 КM, koji nije bio ugovoren.

 – Takođe, navedeno lice se sumnjiči da je u istom svojstvu, u ime opštine Srebrenica, kao investitora, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, sa istim izvođačem radova zaključilo veći broj ugovora o izvođenju radova na sanaciji putnih pravaca, uređenju parking prostora i izgradnji prilaza i parcela u mjestu Potočari, u ukupnom iznosu od oko 25.000,00 КM, za koje je izvršilo plaćanje po fakturama koje je ispostavio izvođač radova bez prateće dokumentacije, iz koje bi se moglo utvrditi da li su, koji radovi, u kojoj količini i u kom vremenskom periodu zaista izvođeni – stoji u saopštenju PU Zvornik.

(infobirac.net)

FOTO: esrebrenica.ba