Podrška za šivenje maski za građane Srebrenice

SREBRENICA

Podrška za šivenje maski za građane Srebrenice

 

Kroz USAID-ov mirovni projekak PRO-Budućnost, Srebrenici je isporučen neophodni materijal za šivenje zaštitnih maski koje su ranije započele žene iz ove opštine.

Isporučena je jedna mašina za šivenje, materijal za šivenje uz prateći pribor.

 – Ovo će dobro doći da obezbijedimo dovoljan broj maski za naša građane zahvaljujući angažmanu žena iz ove opštine koje su već ranije počele da šiju zaštitine maske i tako pomognu našim sugrađanima u ovim teškim vremenima. Zahvalni smo donatorima koji su obezbijedili neophodnu opremu i materijale – kaže načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

On ističe da je do sada ova lokalna zajednica zahvaljujući volonterima Crvenog krsta i drugim članovima štaba distribuirala oko 5.000 besplatnih maskih za građane širom ove opštine.

Naredne sedmice očekuje se isporuka paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama za građane koji su najviše ugroženi pandemijom virusa korona.

 – Prva tura maski biće uručena predstavnicima udruženja dijabetičara, multiple skleroze i penzionera nakon čega će se maske dijeliti shodno potrebi. Shodno projektu naredne sedmice očekujemo i pakete sa hranom za ugrožene porodice iz ove opštine – rekao je Branimir Kojić, koordinator ispred opštine Srebrenica.

(Izvor: esrebrenica.ba)