Premijer odlučan: Kazniti sve odgovorne za propust u smještaju zdravih osoba u karantine

MA Izdvojena REGION SVIJET

Premijer odlučan: Kazniti sve odgovorne za propust u smještaju zdravih osoba u karantine

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću da sprovedu sve potrebne mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinih osoba u sprovođenju protokola za smještaj građana u karantine, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci.

Riječ je o slučaju koji se desio u ponedjeljak, a tada je šest osoba greškom smješteno u Studentski dom “Nikola Tesla”, gdje borave osobe koje su zaražene korona virusom.

Višković očekuje da se pod hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa.

– Žalim što je došlo do greške zbog kojeg je nekoliko građana Republike Srpske doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku od zaražavanja virusom korona, i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u Republici Srpskoj – poručio je Višković.

On ističe da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške i da će biti kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

(Izvor: srpskainfo.com)