Šeranić: Nesavjesni će se kažnjavati ukoliko ne nose maske – Za 1. maj najvjerovatnije prošireni policijski čas

REGION

Šeranić: Nesavjesni će se kažnjavati ukoliko ne nose maske – Za 1. maj najvjerovatnije prošireni policijski čas

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je večeras da nije realno očekivati da će virus korona biti iskorijenjen, nego da ćemo morati da se još dugo borimo s njim.

Upozorio je da je Ministarstvo pripremilo uredbu sa kaznama, što znači da će inspektori moći da vas kazne za nenošenje maski, rukavica i nepoštovanja drugih mjera.

– Zna se kako se koja maska nosi. Mora da prekriva nos i usta i nema smisla da je nosite ispod brade – naglasio je on.

Šeranić je rekao da je sasvim moguće da su neki od nas preležali virus korona bez ikakvih simptoma, čak i bez našeg stanja.

– Nauka još uvijek nema tačan odgovor na pitanje da li je, s obzirom na broj asimptomatskih slučajeva, broj zaraženih mnogo veći – poručio je Šeranić.

Ministar Šeranić izjavio je večeras da će tokom predstojećih prvomajskih praznika u Srpskoj najvjerovatnije biti proširen policijski čas, u okviru mjera sprečavanja širenja virusa korona. On je istakao da će o ovim mjerama sutra odlučivati Republički štab za vanredne situacije, shodno rezultatima u suzbijanju virusa korona.

Šeranić je rekao da bi policijski čas mogao biti proširen zbog primjetnog većeg okupljanja, pa i zbog toga što u zajednici u posljednje vrijeme popušta disciplina u poštivanju mjera, prije svega, kod pojedinaca u korištenju zaštitnih sredstava.

– Vjerovatno će se ići na to da se proširi policijski čas. Vidjećemo u kom segmentu i na koji način – zaključio je Šeranić za RTRS.

izvor: srpska info