Maske, viziri i razmak između stolica: Kada će na red doći otvaranje frizerskih salona

MA Izdvojena REGION ZVORNIK

Maske, viziri i razmak između stolica: Kada će na red doći otvaranje frizerskih salona

 

Kod ublažavanja mjera ograničenja i zabrane od 27. aprila se već otprilike zna u kojem pravcu idemo, kada je u pitanju otvaranje pojedinih zanatskih i drugih radnji, rad šalter sala i slično, ali uz obavezno poštovanje određenih preporuka i u narednom periodu, ističe ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

– Moraće se držati socijalna distanca, moraće se u zatvorenom javnom prostoru nositi maska i rukavice, obavezna je dezinfekcije prije, a poželjno je i po izlasku iz prostora, kao i da se na kasama obezbijede providne barijere, tako da nema direktnog kontakta sa ljudima koji rade i slično – navodi Šeranić.

Frizerski saloni još nisu predviđeni za otvaranje, ali već se razmišlja i o mjerama koje će se morati poštovati, kada i oni dođu na red.

– Biće obavezno da se nosi maska i vizir, da se definiše broj osoba koje mogu biti unutar salona, da se obezbijedi preporučeni razmak između stolica i slično. Sve smo to pripremili i radićemo iz sedmice u sedmicu. Osnovni razlog zašto se ide postepeno je to što, ako bismo pustili sve odjednom, a desi se da moramo da reagujemo i zatvaramo, onda bismo morali sve odjednom i da zatvorimo. Ovako možemo ciljano djelovati, ako bi bilo rasta broja zaraženih – objasnio je ministar gostujući sinoć na ATV-u.

Ne preporučuje, dodaje, ni da se učenici vrate u školske klupe prije kraja ove školske godine.

– Mislim da će biti načina kako da odgovorimo i na to pitanja, već se to i priprema. Mnogo je pametnije da ovu školsku godinu završe ova i da se dobro pripremimo za narednu – ocjenjuje on.

(Izvor: srpskainfo.com)