„Ranjen pod čudnim okolnostima“, vojnik otišao da zatvori vrata, kada je pored njega pala bomba

REGION SVIJET

„Ranjen pod čudnim okolnostima“, vojnik otišao da zatvori vrata, kada je pored njega pala bomba

 

Još se čekaju rezultati istražne komisije o okolnostima sinoćnjeg ranjavanja pripadnika Oružanih snaga BiH u kasarni „Miloš Obilić“ u Palama, ali izvori Srpskainfo nezvanično tvrde da je vojnik ranjen pod „čudnim okolnostima“.

– Kako se priča, to se desilo u prostoriji koja je nekada korištena kao telefonska govornica. Pripadnik Oružanih snaga BiH je ušao da zatvori vrata te prostorije, u tom trenutku je eksplozivna naprava, najvjerovatnije ručna bomba, pala s visine i eksplodirala. Povukla je promaja, vakuum, udar vrata ili ko zna šta. Nije jasno zašto se naprava nalazila baš tu, vjerovatno nije zaostala iz rata na istom mjestu. Naravno, istraga još nije završena i još nema konačnog saznanja o razlozima ove nesreće – tvrdi izvor Srpskainfo iz Oružanih snaga BiH.

Ranije je iz OS BiH saopšteno da je vojnik prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i van je životne opasnosti.

– Dežurni tužilac Tužilaštva BiH je na terenu i zajedno sa pripadnicima Vojne policije, Jedinice EOD za uklanjanje eksplozivnih naprava i pripadnici SIPE vrše uviđaj. Više detalja će biti objavljeno nakon sprovedene istrage – saopšteno je iz Oružanih snaga BiH.

(Izvor: srpskainfo.com)

FOTO: os.mod.gov.ba