Mladi socijaldemokrati Zvornika darovali 40 doza krvi

Uncategorized ZVORNIK

Mladi socijaldemokrati Zvornika darovali 40 doza krvi

Mladi socijaldemokrati Zvornika darovali su Zavodu za transfuziju krvi 40 doza dragocene tečnosti, te tako na kraći period riješili problem nedostatka zaliha krvi u ovoj ustanovi.

– Ovo je naša redovna aktivnost, a sada smo imali povod više. Saznali smo da Zavodu za transfuziju krvi nedostaju zalihe i odmah smo reagovali, a čak 40 mladih se odazvalo na ovu akciju. Ono što nam je posebno drago je činjenica da svaki put sve više mladih dolazi na ove akcije dobrovoljnog davanja krvi i to pokazuje da imamo svijest da na ovaj način možemo spasiti nečiji život – rekao je Veljo Tijanić, predsjednik aktiva MSD Zvornik.

– Ova akcija ima isključivo humani karakter i nema veze sa nekom političkom kampanjom ili promocijom. Cilj je da ukažemo na važnost doobrovoljnog davanja krvi i povećamo zalihe, a ovim putem pozivamo sve građane i organizacije iz Zvornika da učine isto, kako se ne bi desilo da u Zavodu za transfuziju nema zaliha krvi – zaključio je Tijanić.

U dogovoru sa JZU Bolnica Zvornik i Zavodom za transfuziju članovi MSD Zvornik su krv davali u osam grupa po pet davalaca, kako bi bile ispoštovane sve mjere propisane nakon pojave korona virusa.

infobirac.net