Danas testiranje 16 primarnih i sekundarnih kontakata zaražene osobe iz Zvornika

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Danas testiranje 16 primarnih i sekundarnih kontakata zaražene osobe iz Zvornika

 

Danas će biti obavljeno testiranje još 16 osoba iz Zvornika, odnosno primarnih i sekundarnih izvora zaražene osobe iz Zvornika, potvrđeno je danas na pres konferenciji nakog sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije ove lokalne zajednice.

 – Pored njih biće testirana i dva kontakta sa područja opštine Bratunac, a to će obaviti HES njihovog doma zdravlja i biće pod njihovom nadzorom, a radi se o osobama koje su bila u kotaktu sa zaraženom osobom iz Zvornika – rekla je epidemiolog Cvijeta Ostojić Vasić. 

Infektolog Pero Pajkanović je istakao da se na odjeljenju kovid bolnice nalaze dva pacijenta srednje životne dobi.

 – Oni su testirani na prijemu u bolnicu, a pacijent koji je 1958. godište je pozitivan dok je drugi negativan. Oni su bili u odvojenim sobama, a danas će se ovom pozitivnom pacijentu raditi kontrolni nalazi, odnosno rendgen pluća i laboratorijski nalazi te će se na osnovu toga, obzirom da je dobrog opšteg stanja, odrediti da li će biti smješten u karantin za pozitivne bolesnike ili će ostati u ovom odjeljenju – rekao je Pajkanović.

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali u osnovne škole u Кarakaju trenutno se nalaze 24 osobe, od kojih će troje danas biti pušteno u kućnu izolaciju nakon negativnog testa na virus korona. Svi pacijenti koji budu hospitalizovani biće testirani na virus korona, odlučeno je u bolnici u Zvorniku.

U Studentskom centru, republičkom karantinu za pozitivne na “COVID-19“ nalaze se dvije zaražene osobe iz Osmaka.

U kućnoj izolaciji je 265 lica, dok je ova mjera istekla za 1.152 osobe. Кomunalna policija u toku prethodnog dana izvršila je 31 kontrolu i sve su bile uredne. Sve mjere zabrane su poštovane na području Zvornika u proteklom danu.

Na četiri granična prelaza, Šepak, Кarakaj, Bratunac i Skelani, koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, evidentirano je 438 prelazaka granice, od čega na ulazu 261, a na izlazu iz BiH 177.

Volonterski servis nastavlja sa radom, a u proteklom danu imao je 6 intervencija.

Sve preventivne mjere na području grada Zvornik produžene su do 27. aprila 2020. godine.

Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene.

(infobirac.net)