U Bratuncu zatvoreno 170 zanatskih radnji

BRATUNAC

U Bratuncu zatvoreno 170 zanatskih radnji

 

Zbog pandemije virusa korone i uvođenja vanrednog stanja na teritoriji opštine Bratunac zatvoreno je oko 170 zanatskih radnji, rekao je prvi čovjek ove opštine Nedeljko Mlađenović.

Na Štabu za vanredne situacije opštine Bratunac danas se razgovaralo o podršci za Vlade Republike Srpske preduzećima koja zbog ove sitacije posluju otežano ili su zatvoreni zbog mjera koje je republički štab naradio.

 – Na području naše opštine, najveće gubitke sigurno će imati komunalna preduzeća ‘Rad’ i Gradska čistoća’ jer su imali rashode zbog dezinfekcije, a i građani slabije plaćaju obaveze za vodu i odvoz smeća – rekao je Mlađenović, dodajući da će sredstva koja su planirana kao pomoć opštinama u Srpskoj, uglavnom biti namijenjena komunalnim preduzećima.

 On je ocijenio da funkcionisanje komunalnih preduzeća ne bi smjelo biti dovedeno u pitanje, zbog situacije koja je nastala pojavom virusa korona.

 Mlađenović je naveo da je u periodu vanrednog stanja u Bratuncu zatvoreno oko 170 zanatskih radnji.

 – Vlada Republike Srpske će vlasnicima tih radnji pomoći da izmire obaveze za doprinose i zagarantovane plate za mart i april, a pomoć neće izostati ni kasnije, ako se produži ova situacija – rekao je Mlađenović i poručio da će ovim projektom Vlade RS biti obuhvaćena i bratunačka preduzeća koja rade smanjenim kapacitetom.

(Izvor: esrebrenica.ba)