Svi pacijenti koji od danas budu hospitalizovani u zvorničkoj bolnici biće testirani na virus korona

ZVORNIK

Svi pacijenti koji od danas budu hospitalizovani u zvorničkoj bolnici biće testirani na virus korona

Svi pacijenti koji od danas budu hospitalizovani biće testirani na virus korona, odlučeno je u Bolnici u Zvorniku. Takođe su pooštrene mjere koje se odnose na nošenje zaštitne opreme.
U republičkom karantinu za pozitivne na „Kovid 19“ u Studentskom centru nalaze se dvije zaražene osobe iz Osmaka.
U kućnoj izolaciji je 281 lice, dok je ova mjera istekla za 1.130 osoba.
Komunalna policija u toku prethodnog dana izvršila je 31 kontrolu i sve su bile uredne.
Policijski čas prekršilo je jedno lice, dok su ostale mjere poštovane.
Na četiri granična prelaza, Šepak, Karakaj, Bratunac i Skelani, koje pokriva Jedinica granične policije Zvornik, evidentirano je 414 prelazaka granice, do čega na ulazu 223, a na izlazu iz BiH 191.

U domovima za stara lica u Kiseljaku i Karakaju testiran je 21 radnik koji ima kontakte sa korisnicima. Devet je negativno na virus korona, dok se za 12 zaposlenih rezultati očekuju.
U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju do danas su testirane ukupno 54 osobe od kojih je negativno 51 lice, dok se za tri očekuju rezultati. Grad Zvornik formirao je karantin u ovom objektu 14. aprila, a do tada je za tu namjenu služio Studentski centar. U lokalnom karantinu u kome se trenutno nalaze 23 osobe uzorkovanja se vrše od sedmog do desetog dana boravka lica u njemu, tako da do subote neće biti novih testiranja. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je do danas uzela 142 uzorka, 122 su negativni, dva pozitivna, a za ukupno 18 se očekuju rezultati.

Proteklog dana volonterski servis je za šest sugrađana kupio i dostavio namirnice i lijekove.
Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila 2020. godine. Apelujemo na sugrađane da poštuju naredbe i mjere pojačane higijene.

GU Zvornik