Šeranić: Potvrđen 31 novi slučaj zaraze korona virusom – Prvi slučaj u Ugljeviku

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ REGION

Šeranić: Potvrđen 31 novi slučaj zaraze korona virusom – Prvi slučaj u Ugljeviku

 

U Republici Srpskoj evidentirano je  novih slučajeva zaraženih korona virusom, saopštio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj povećan na 611.

Šeranić je rekao da je u protekla 24 časa testirano 512 osoba, te da je prisustvo virusa potvrđeno kod 31 lica.

Od ukupnog broja novopotvrđenih slučajeva, 14 je žena, a 17 muškaraca.

Iz Banjaluke je 11 osoba, šest iz Prnjavora, po dvije iz Kneževa i Prijedora, a po jedna iz Laktaša, Dervente, Gradiške, Kotor Varoša, Oštre Luke, Srpca, Teslića, Gacka, Trebinja i Ugljevika.

– Pod zdravstvenim nadzorom u Srpskoj ukupno je 3.716 osoba, dok je ova mjera završena za 2.0911 osoba. U UKC RS trenutno se na odjeljenju Covid-19 liječe 42 osobe sa teškom kliničkim slikom, na lokaciji stare pulomologije je 40 osoba, sa lakšom slikom, a stare hirurgije tri – objasnio je Šeranić.

Istovremeno, u Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuta su četiri pacijenata sa Covid -19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje sedam osoba, u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu pet, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru šest i u Univerzitetskoj bolnici u Foči jedan pacijent.

U objektima za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covid-19, u trenutno se nalaze 102 osobe. U Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi se 69 osobe, u Studentskom domu u Trebinju 30, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu jedna i u Studentskom centru Karakaj dvije osobe.

Tokom protekla 24 časa, na graničnim prelazima u Srpsku su ušle 142 osobe, a u graničnim karantinima trenutno se nalaze 24 osobe.

Od ukupnog broja zaraženih korona virusom u Srpskoj, 64 odsto je starosne dobi između 30 i 64 godine, a 19 odsto je starije od 65 godina.

Govoreći o ublažavanju mjera, Šeranić ističe da to na zavisi samo od nas, već i od regiona i susjednih država, jer će se pratiti i njihova situacija.

– Mi ćemo i dalje morati zadržati sadašnji nadzor nad granicom – podvukao je ministar zdravlja.

(infobirac.net)