U toku radovi na natkrivanju zelene pijace

MA Izdvojena ZVORNIK

U toku radovi na natkrivanju zelene pijace

 

Komunalno preduzeće iz Zvornika intenziviralo je radove na uređenju zelene pijace u centru grada, kako bi sve tezge bile natkrivene, a prodavci mliječnih proizvoda imali odgovarajuće sanitarne uslove za ovu vrstu robe.

 – Cilj nam je da napravimo bolje uslove za prodavce i kupce na pijaci. Ona će biti kompletno pod krovom izuzev jednog dijela gdje će biti omogućen prolaz. Dakle, neće više biti najlona ili prostirki između štandova kao što je to do sada bio slučaj – kaže Jovan Tomić, direktor AD „Vodovod i komunalije“ iz Zvornika.

On je dodao da će nakon ovih radova, koji treba da budu završeni do narednog vikenda, na pijacu biti dozvoljen unos samo onih proizvoda koji mogu da se prodaju na zelenoj pijaci te neće biti dozvoljena prodaja po trotoarima u i oko pijace.

 – Ovo je jedinstvena prilika da dobijemo uređeni objekat u kome će važiti predviđeni propisi, a uslovi će odgovorati i prodavcima i kupcima – rekao je Tomić.

On je dodao da se trenutno radi na podizanju visine sadašnjih tezgi kako bi bile pokrivene jednim krovom, a kompletne tezge će biti prefarbane. U dijelu koji bude izdvojen za mliječne proizvode biće postavljene posebne vitrine kako bi zadovoljili sve zakonske propise za prodaju ove robe.

(infobirac.net)