Ronaldo nasmijao Vijerija: Kako je Taribo Vest za sedam godina „ostario“ samo dvije

FUDBAL

Ronaldo nasmijao Vijerija: Kako je Taribo Vest za sedam godina „ostario“ samo dvije

 

Kristijan Vijeri i Ronaldo Nazario imali su zanimljiv razgovor uživo, a glavna tema bio je bivši član Partizana Taribo Vest.

Naime, slavni Brazilac se sjetio bespoštednog defanzivca koji je prema pričama saigrača svaka dva do tri mjeseca tražio slobodne dane kako bi sahranio babu. Ronaldo je ispričao Vijeriju anegdotu sa početka karijere.

 – Imao sam 15 godina i sa brazilskom U-15 reprezentacijom igramo protiv Nigerije U-20. Ne možemo im ništa. Za Nigeriju je igrao Taribo Vest koji zvanično ima 20 godina. Nakon sedam godina dođem u Inter. Prvi dan, uđem u svlačionicu, dočeka me Taribo. Gledam popis cijele ekipe na kojem su godišta. Ja imam 22, koliko piše i kod Tariba. U sedam godina koliko se nismo vidjeli ja sam ostario sedam, a Taribo dvije godine. Nisam ja Il Fenomeno nego on – ispričao je Ronaldo.

Vijeri je umirao od smijeha na ovu priču, a nije tajna da su i u Partizanu bili zbunjeni kad su potpisali Vesta jer su imali dva različita godišta. Upravo su njih dvojica se sreli i u Ligi šampiona u dresu beogradskog tima i Real Madrida.

(Izvor: srpskainfo.com)