Ponovo otvorena ambulanta u Skelanima

BRATUNAC

Ponovo otvorena ambulanta u Skelanima

Radnici Doma zdravlja Srebrenica koji su bili u izolaciju i na testiranju zbog kontakta sa osobom koja je zaražena virusom korona od danas su ponovo na svojim radnim mjestima.

Iz izolacije su odjavljeni radnici srebreničkog Doma zdravlja i ambulante u Skelanima, nakon 14 dana kućne izolacije i dva testa koja su bila negativna, ponovo su na svojim radnim mjestima, a od danas je otvorena i ambulanta u Skelanima, a sprovedena je i dezinfekcija svih prostorija.

Uglješa Stojanović iz epidemiološke službe srebreničkog Doma zdravlja kaže da je iz kućne izolacije danas odjavljeno ukupno 18 osoba i da je još sedam lica pod zdravstenim nadzorom u kućnoj izloaciji, a u lokalnom karantinu ostale su još jedna osoba.

Na sjednici Opštinskog štaba za vanredne sitacije u Bratuncu danas je dogovoreno da se, poslije jučerašnje dezinfekcije puteva i javnih površina, izvrši dezinfekcija stambenih zgrada, a nakon toga dezinfekcija i objekata lokalnih preduzeća koja rade.

Štab je upoznat da se pod nadzorom trenutno nalazi 12 osoba i da su tri izašle iz nadzora dok je u karantinu samo jedna osoba, a odobrena je prodaja lokalnim poljoprivrednicima na gradskoj pijaci uz poštovanje svih mjera zaštite i prevencije.

Navodeći ove podatke direktor Doma zdravlja Aleksandar Vasić istakao je da su testirane četiri osobe i da su svi negativni na virus korona, kao i osobe iz Srebrenice i Zvornika koje su, takođe, testirane u toku vikenda.

izvor: esrebrenica.ba