U zvorničkom TŠC upisuju devet odjeljenja – nova zanimanja električar telekomunikacija i bravar-zavarivač (VIDEO)

MA Izdvojena ZVORNIK

U zvorničkom TŠC upisuju devet odjeljenja – nova zanimanja električar telekomunikacija i bravar-zavarivač (VIDEO)

 

Iako je vrijeme epidemije korona virusa, zvorničke srednje škole nastavljaju pripreme za dalje aktivnosti, odnosno za upis učenika kada se za to steknu potrebni uslovi.

Tehnički školski centar već je spremio video prezentaciju budućih zanimanja i prezentaciju škole kako bi zainteresovali buduće svršene osnovce za upis u ovoj obrazovnoj ustanovi. Prema riječima Gorana Grujića, direktora TŠC Zvornik, resorno ministarstvo im je odobrilo plan upisa po kome će ove godine u 9 odjeljenja biti mjesta za 216 učenika.

 – Već nekoliko godina mi konstantno bilježimo rast broja učenika i očekujemo da će tako biti i ove godine. Posebno veliko interesovanje je u smjerovima hemijski, tehničar elektroenergetike te tehničar drumskog saobraćaja. Ove godine imamo dva nova zanimanja, odnosno sada su spojeni smjerovi bravar-zavarivač, a tu je i električar telekomunikacija. Sva ova zanimanja su jako atraktivna i mislim da nećemo imati prolema oko upisa – ističe Grujić.

On je dodao i da se učenici rado upisuju u trogodišnja zanimanja, odnosno odjeljenja električara, vozača motornih vozila te automehaničara gdje osim dobre prakse, nakon završetka školovanja odmah mogu da nađu posao.

(infobirac.net)