Milići: Odjeknule eksplozije dok su vatrogasci gasili vatru

MILIĆI

Milići: Odjeknule eksplozije dok su vatrogasci gasili vatru

 

Dvije ekplozivne naprave eksplodirale su danas dok su vatrogasci iz Milići gasili požar u naselju Lukić Polje, ali povrijeđenih nije bilo.

– Eksplozije su odjeknule na pedesetak metara od vatrogasaca, ali na sreću niko nije povrijeđen – rekao je dežurni vatrogasac u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Goran Đurić.

On je objasnio da su poziv za gašenje dobili oko 13.15, te da im je rečeno da gori nisko rastinje i suva trava, kao i da je vatra zaprijetila sadnicama voća i pomoćnim objektima, čiji su vlasnici mještani.

– Odmah smo izašli na lice mjesta i počeli sa gašanjem. Prilikom gašenje čule su se dvije jake detonacije. Pretpostavljam da je riječ o ručnim bombama zaostalim iz proteklog rata – naveo je Đurić.

On je smatra da je uzrok požara ljudski faktor. Vatra je ugašena oko 16.30, a uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Milići.

Portparol Policijske uprave (PU) Zvornik Miljan Bobar rekao je da je o događaju obaviješten dužurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(infobirac.net)