Volonteri OO CK izvršili 187 usluga nabavke za stara i socijalno ugrožena lica

MILIĆI

Volonteri OO CK izvršili 187 usluga nabavke za stara i socijalno ugrožena lica

Na devetoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Milićima rečeno je da su, prema informacijama Doma zdravlja Sveti Nikola Milići i Specijalističkog centra, 73 lica pod nadzorom, a 8 lica smješteno je u karantin u objektu JU Sportski centar Milići.

 – Za 6 lica je urađeno testiranje, rezultati su negativni tako da će oni izaći iz karantina i praktično će tamo ostati još dvije osobe, što znači da se i broj lica u karantinu smanjuje. U kućnoj izolaciji imamo 2 osobe, a 71 osoba, koja je pod nadzorom su vozači kamioni koji su pod posebnim tretmanom – izajvio je nakon sjednice, načelnik opštine i komandant Štaba Momir Lazarević.

On je istakao da je nošenje zaštitne opreme – maski i rukavica OBAVEZNO na javnim mjestima a nepoštovanje odluke biće kažnjavano.
 – Takođe apelujem na građane da zasiju što više povrća, ali i žitarica, jer ne zna se koliko će ova situacija potrajati, a hrana je nešto što nam svima treba – kaže Lazarević.
 
Volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta su izvršili ukupno 187 usluga nabavke za stara i socijalno ugrožena lica, a biće nastavljene aktivnosti pranja i dezinfekcije ulica i javnih objekata na području opštine.
 
Takođe, nakon odluke Republičkog štaba i na području opštine Milići produžava se primjena svih vanrednih mjera uvedenih na teritoriji opštine radi sprečavanja širenja virusa korona do 27.04.2020. godine.
 
(Izvor: magic.ba)