Saopštenje za javnost Štaba za vanredne situacije grada Zvornika

ZVORNIK

Saopštenje za javnost Štaba za vanredne situacije grada Zvornika

Dvije ženske osobe sa područja opštine Osmaci, a testirane u Zvorniku pozitivne su na virus korona. U zavisnosti od njihove ukupne zdravstvene slike biće odlučeno gdje će biti smještene. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik uzela je do sada 42 brisa, a rezultate čekaju za pet osoba.
Zvornička Bolnica od početka epidemije izvršila je 199 testiranja za područje regije, a za područje grada Zvornik 154.
U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju nalazi se 15 osoba koje nemaju simptome bolesti izazvane virusom „COVID-19“. U kućnoj izolaciji na području grada nalazi se 258 osoba, dok je za 1.062 lica ova mjera završena.
Komunalna policija je u toku jučerašnjeg dana obavila 46 kontrola i sve su bile uredne. Na području grada Zvornika četiri lica su prekršila mjeru zabrane okupljanja u grupama većim od tri osobe, dok ostalih kršenja mjera zabrane nije bilo.
Na graničnim prelazima za 24 časa evidentirano je 286 prelazaka granice, od čega je 174 zabilježeno na ulazu, a 112 na izlazu iz BiH.
Volonteri iz zvorničkog volonterskog servisa proteklog dana nabavili su i dostavili životne namirnice i lijekove za 18 sugrađana.
Pripadnici Profesionalne vatrogasne službe Zvornik i a.d. „Vodovod i komunalije“ tokom noći oprali su i dezinfikovali gradske ulice.
Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila 2020. godine.

infobirac.net