U Srebrenici 120 paketa podrške proljećnoj sjetvi

SREBRENICA

U Srebrenici 120 paketa podrške proljećnoj sjetvi

 

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, preko Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata, obezbijedilo je 120 poljoprivrednih paketa za materijalno najugroženije proizvođače iz Srebrenice.

Prema riječima Jadranke Bojić, predstavnice ministarstva, danas je u Srebrenici vršena podjela 60 paketa, dok je drugih 60 isporučeno u Skelane, a spiskove su sastavljali predsjednici mjesnih zajednica.

 – Podijeljen je osnovni sjemenski materijal, povrća i mineralna đubriva za ishranu i prihranu, za vlastite potrebe proizvođača čime ministarstvo želi da omasovi sjetvu. Poljoprivredni proizvođači dobiće u drugom dijelu rasad za kupus, papriku i paradajz, kao i ručne pumpe koje će im omogućiti da primijene zaštitu u tretiranju istih – rekla je Bojićeva ističući da kompletan poljoprivredni paket finansira ministarstvo.

Načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj ove opštine Cvijetin Maksimović kaže da je opština Srebrenica raspisala javni poziv, a na preporuku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, sa ciljem pružanja podrške poljoprivrednim proizođačima.

Podsticaj će biti odobren kroz sufinansiranje troškova nabavke sjemenskog materijala i vještačkog đubriva u vrijednosti 50 odsto iznosa po dostavljenom fiskalnom računu, a najviše do 500 KM po korisniku.

 – Kada prođe ova situacija raspisaćemo poziv za podršku plasteničkoj proizvodnje, a opština Srebrenica će shodno svojim mogućnostima, podržati poljoprivredu i proizvođače iz ovog kraja – rekao je Maksimović.

(Izvor: esrebrenica.ba)