Pres GU Zvornik: Radnje u ponedjeljak rade do 15 časova, poziv sugrađanima da poštuju izrečene mjere

ZVORNIK

Pres GU Zvornik: Radnje u ponedjeljak rade do 15 časova, poziv sugrađanima da poštuju izrečene mjere

 

Na redovnoj pres konferenciji održanoj nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Zvornika, gradonačelnik Zoran Stevanović je čestitao predstojeće vaskršenje praznike i pozvao sugrađane da poštuju mjere koje su nam preporučili stručnjaci.

 –  U ponedjeljak će biti ograničeno radno vrijeme za sve trgovinske radnje i apoteke i to maksimalno do 15 časova. Mi ćemo biti mobilni i za vrijeme praznika, tu smo za naše sugrađane i sve njihove potrebe. I članovi Volonterskog servisa će takođe raditi kako bi pomogli našim sugrađanima da se snabdiju za Vaskrs na vrijeme – kaže Stevanović.

– Na osnovu dobijenih rezultata na teritoriji Zvornika nema zaraženih virusom korona. Čekamo rezultate za 40 lica, a uglavnom se radi o medicinskom osoblju naše bolnice koji su došli u kontak sa zaraženim licem iz Skelana. Prvi testovi za ova lica bili negativni. Nadamo se da će i drugi test biti negativan – rekao je Stevanović dodajući da se rezultati očekuju sutra ujutru ili uveče.

 – U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali područne osnovne škole u Karakaju nalazi se 15 osoba koje nemaju simptome bolesti izazvane virusom korona. Higijensko-epidemiološka služba jutros je testirala tri lica te sutra očekujemo rezultate i za njih. Ukoliko njihovi rezultati budu negativni, oni će do isteka propisanog perioda od 14 dana biti u strogoj kućnoj izolaciji – rekao je Stevanović i dodao da je opšte stanje u karantinu korektno.

 – Ljudi nisu nezadovoljni i ne pokazuju nikakvu netrpeljivost. Postali su svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo i ja sam im na tome zahvalan – dodao je Stevanović.

(infobirac.net)