Uručena mehanizacija ženama poljoprivrednim proizvođačima

VLASENICA

Uručena mehanizacija ženama poljoprivrednim proizvođačima

 

U Vlasenici je juče obavljena primopredaja poljoprivredne mehanizacije koju je za 10 žena poljoprivrednih proizvođača na području ove opštine obezbijedilo Udruženje NODAS iz Sarajeva, u okviru projekta jačanja ženskog preduzetništva vrijednog oko 180.000 КM.

Projekat u Vlasenici realizuju Udruženje NODAS i opština Vlasenica, a ranije je, u okviru prve faze, obezbijeđena i isporučena oprema za preduzetnice koje se bave zanatstvom ili uslužnim djelatnostima.


Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević izjavio je da je cilj ovakvih projekata da se građanima ukaže kako mogu da se ostvare u svom biznisu, uz obavezu lokalne uprave da im pomogne koliko je to u mogućnosti.

 – Proteklih četiri godine puno projekata smo realizovali s ciljem jačanja poljoprivrednog sektora, no to je tek početak puta kojim želimo da idemo u tom pogledu. Puno projekata smo aplicirali kod različitih institucija i organizacija, a takođe i u budžetu smo planirali određena sredstva po raznim osnovama – rekao je Кraljević.

Projekt-menadžer NODAS-a Bekir Omerbašić izjavio je da je planirano da na području ove opštine ukupno bude podržano 20 korisnica koje se bave različitim uslugama i zanatstvom ili poljoprivrednom proizvodnjom, ali da će taj broj sigurno biti i veći.

 – Mi već imamo uži spisak korisnica koje namjeravamo da podržimo u narednom periodu. Riječ je o maksimalno još 10 korisnica koje želimo da podržimo, nakon što utvrdimo koliko je novca preostalo od projektnog budžeta – dodao je Omerbašić.

Projekat će trajati do kraja januara 2021. godine, a u okviru projektnih aktivnosti biće organizovane različite obuke.

(Izvor: opstinavlasenica.org)