Sljedeće sedmice na sajtu SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika prezentacija zanimanja za učenike devetih razreda

MA Izdvojena ZVORNIK

Sljedeće sedmice na sajtu SŠC „Petar Kočić“ iz Zvornika prezentacija zanimanja za učenike devetih razreda

 

Ministarstvo prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske odobrilo je plan upisa 10 odjeljenja u zvorničkom SŠC „Petar Kočić“, onako kako ga je ranije usvojio i Školski odbor. Prema riječima Biljane Pisić, direktorice škole već su zaduženi aktivi koji će uraditi prezentacije putem kojih će učenicima devetih razreda, budućim svršenim osnovcima biti približena određena zanimanja.

 – Ove godine smo uveli nekoliko novih zanimanja, a jadno od atraktivnijih će svakako biti i zanimanje poslastičar, a planiran je upis kombinovaog odjeljenja, odnosno pola razreda na smjeru kuvar, a pola poslastičara. Treba istaći da smo i u ovkriu ekonomske škole uveli novo zanimanje poslovno-informatički tehničar – istkla je Pisićeva i dodala da očekuje da će učenici izabrati upravo ovu školu i ponuđena zanimanja, kako zbog kvaliteta nastave, tako i zbog vannastavnih aktivnosti.

 

 – Mi imamo aktivnu saradnju sa nekoliko škola, što našim učenicima omogućava putovanja u Sloveniju i Portugal, a u planu je još nekoliko projekata poput onoga sa školom u Rumi. Prošle sedmice smo, takođe, aplicirali za jedan projekat uređenja školskog sajta i nabavke informatičke opreme čija je vrijednost 40.000 evra, a povezan je i sadašnjim modelom rada „nastave na daljinu“. Za ovaj projekat su se prijavile i škola iz Šekovića i Tehnički školski centar iz Zvornika – rekla je Pisić i dodala da su ovaj period iskoristili za dezinfekciju škole, što su uradili samostalno, a pomoćni radnici su zasadili cvijeće u žardinjerama na ulazu u sam objekat kako bi imao ljepši izgled.

Na ulazu za učenike, prije samog prekida nastave učenici su oslikali jednu stranu ulaza zanimljivim motivima, a skoro su završeni i drugi motivi koji sugerišu na stogodišnjicu srednjoškolskog obrazovanja u Zvorniku.

Učenicima je Pisićeva poručila da se tokom nastupajućih praznika odmore, te da vrijeme provedu sa svojim porodicama.

 – Što se tiče ostalih informacija, čim dobijemo instrukcije od resornog ministarstva i RPZ-a mi ih odmah postavljamo na školski sajt te prosljeđujemo putem viber grupa kako bi ih na vrijeme dobili svi učenici i profesori. Učenicima želim lijep odmor, a sigurno će biti nagrađeni svi oni koji su aktivni u ovom periodu „nastave na daljinu“ – zaključila je Pisićeva.

Ona je dodala i da je nabavljen i jedan televizor koji biti postavljen na ulazu u školu, kod dežurnih učenike, putem koga će biti emitovana sva saopštenja vezana za učenike i rad škole, kada se vrate u nastavni proces, odnosno on će funkcionisati kao elektronska oglsna tabla.

(infobirac.net)