Mjere prekršile 42 osobe – Kazne i zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe

REGION

Mjere prekršile 42 osobe – Kazne i zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj zabilježena su 42 prekršaja zbog vanrednog stanja

– Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Srpske u protekla 24 časa prekršilo je 35 građana – saopšteno je danas iz MUP RS.

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i oni kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za osobe koje nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

– Policijski službenici izdali su šest prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba od 10. aprila 2020. godine. Evidentiran je jedan građanin koji je prekršio izrečenu mjeru izolacije – saopšteno je iz MUP RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ujedno je apelovao na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

izvor: srpska info