Za mjesec dana izdata 93 prekršajna naloga za nepoštovanje policijskog časa i kretanje van mjesta prebivališta – nema povratnika u vršenju ovih djela

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Za mjesec dana izdata 93 prekršajna naloga za nepoštovanje policijskog časa i kretanje van mjesta prebivališta – nema povratnika u vršenju ovih djela

 

U prva tri mjeseca ove godine stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Zvornik je na zadovoljavajućem nivou, saopšteno je na redovnoj pres konferenciji predstavnika ove Uprave.

Po riječima načelnika Policijske uprave Zvornik Aleksandra Vasiljevića, njihovi pripadnici su od 13. marta do 13. aprila izdali 93 prekršajna naloga zbog kršenja mjera policijskog časa i nepoštovanja zabrane kretanja van mjesta prebivališta, a među njima nema povratnika u kršenju ovih mjera.

On je  rekao da MUP RS, a samim tim i Policijska uprava Zvornik  ispunjava sve svoje zadatke nakon uvođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

 – Policijska uprava Zvornik učestvuje i prati i aktivnosti kako Gradskog štaba za vanredne situacije Zvornik, tako i rad opštinskih štabova na regiji i u skladu sa zakonom preduzima odgovarajuće mjere i radnje, u cilju pružanja pomoći i saradnji sa nadležnim štabovima i njihovim službama kako bi se što uspješnije stavilo pod kontrolu širenje virusa korona – rekao je Vasiljević.

On je dodao  da  je u protekla tri mjeseca evidentirano 91 lice, za koja se sumnja da je ilegalno prešlo granicu sa Srbijom i dodao da je primjetno da je sa pojavom virusa korona smanjen priliv ilegalnih migranata na području koje pokriva Policijske uprava Zvornik.

Načelnik Sektora policije Dražan Erkić rekao je da su u prvom ovogodišnjem tromjesečju na području PU Zvornik evidentirane 134 saobraćajne nezgode, što je u odnosu na isti period prošle godine manje za 14 saobraćajnih nezgoda.  Prema njegovim riječima, u prva tri mjeseca policija je kontorlisala 3.033 vozača i vozila,  evidentrala  2.648 prekršaja i izdala 2.534 prekršajna naloga. 

Кao najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda je  neprilagođena brzina uslovima na putu, dok je subota dan kada se dogodi najviše saobraćajnih nezgoda.

Načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet Srpko Milošević rekao je da je u posmatranom periodu evidentirano 156 krivičnih djela, što je blagi porast u odnosu na isti period prošle godine kada su izvršena 143 krivična djela.

On je dodao da je zbog  izvršenja ovh krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podneseno  139 izvještaja protiv 141 lica, od kojih je bilo 49 lica koja su povratnici u vršenju krivičnih djela.

(Izvor: infobirac.net, radioosvit)