Gradska organizacija RVI Zvornik predlaže gradonačelniku Stevanoviću da se 15. ili 16. april proglasi danom žalosti u Zvorniku

ZVORNIK

Gradska organizacija RVI Zvornik predlaže gradonačelniku Stevanoviću da se 15. ili 16. april proglasi danom žalosti u Zvorniku

Gradska organizacija RVI Zvornik predlaže Komadantu gradskog štaba Zvornik u ime 3 hiljade Sarajevskih Srba da 15. ili 16. aprila proglasi danom žalosti u znak sjećanja na preminulog hirurga dr. Miodraga Lazića.

Ovaj doktor je u Srpskom Sarajevu u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu ratu svojim danonoćnim radom u bolnici izveo preko 3.500 operacija i spasio brojne srpske borce.

Ovaj ratni hirurg dobrovoljac preminuo je u svojoj 64. godini, a tokom ratavodio je Srpsku ratnu bolnicu ,,Žica” u Srpskom Sarajevu, zbog čega je primio nekoliko odlikovanja.

Patrijarh Pavle 1994. godine dodelio mu je orden “Svetog Save”, Vojska Republike Srpske medalju “Milan Tepić” za hrabrost, a 20 godina nakon rata predsjednik Republike Srpske ga je odlikovao ordenom ,,Krst Milosrđa”.

Odlikovani hirurg Lazić, iako rođen u Zemunu, kao srednjoškolac se sa porodicom doselio u Niš, gde je i ostao. Decenijama je radio u niškom Kliničkog centru, bio član Upravnog odbora, a od 2012. godine vodio je Urgentni centar.

Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

infobirac.net