Karantin se seli u salu osnovne škole u Karakaju – kazne zbog masovnog okupljanja na slavama

MA Izdvojena ZVORNIK

Karantin se seli u salu osnovne škole u Karakaju – kazne zbog masovnog okupljanja na slavama

 

Vikend iza nas je bio jako povoljan jer su svi nalazi koji su uzorkovani iz našeg grada negativni, saopštio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

On je dodao da je trenutno u karantinu u Karakaju 12 osoba, a danas će doći još 3 i to sa prelaza iz Šamca i Gradiške.

 – Sutra se karantin seli u salu osnovne škole u Karakaju i imaće ukupno 70 ležajeva, a karantin u Studentskom centru ostaće isključivo za zaražene osobe – rekao je Stevanović i dodao da se tri pacijenta koja su bila zaražena korona virusom dobro osjećaju i pohvalio posjetu ruskih stručnjaka zvorničkoj bolnici. 

 – Ljekari koji su vodili brigu o zaraženim pacijentima takođe su negativni na korona virus i ponovo će biti testirani sutra ili prekosutra. Oni će još neko vrijeme boraviti u izolaciji. Očekujem da bi se od ponedjeljeka trebali vratiti u normalan proces rada na Internom odjeljenju – istakao je Stevanović i zahvalio građanima na poštovanju propisanih normi te dodao da je bio i neodgovornih.

 – Nema opuštnaja. Mjere se moraju poštovati jer nema okupljanja. Neki će biti kažnjeni zbog slava jer je bilo masovnih okupljanja. Takođe, poručujemo mladima da se ne okupljaju jer je bilo situacija da se voze automobilima po četvoro i to bez maski – naveo je Stevanović i dodao da očekuje da će Republički štab produžiti mjere koje su i do sada bile na snazi.

(infobirac.net)