Zaraženi Srebreničanin iz izdvojenog odjeljenja zvorničke bolnice premješten u Srbiju

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Zaraženi Srebreničanin iz izdvojenog odjeljenja zvorničke bolnice premješten u Srbiju

 

Pacijent iz Srebrenice koji je bio pozitivan na korona virus premješten je juče iz izdvojenog odjeljenja zvorničke bolnice na dalje liječenje u Srbiji, čiji je i osiguranik. 

 – Kako navedeni pacijent ima zdravstveno osiguranje Republike Srbije i uz saglasnost sa samim pacijentom stupilo se u kontakt sa nadležnim ustanovama gdje je ugovoren prevoz i smještaj u drugu zdravstvenu ustanovu na teritoriji Republike Srbije što je u toku večeri i izvršeno – istakli su iz zvorničke bolnice.

Juče su i tri pacijenta, koja su bila pozitivna na prisustvo korona virusa, odnosno po jedan iz Zvornika, Milića i Šekovića, nakon što su im ponovljeni testovi bili negativni, pušteni kućama u izolaciju, na period od 14 dana. Oni su na taj način i tri prva oporavljena pacijenta od korona virusa na području regije Birač.

U izdvojenom odjeljenju JZU Bolnica Zvornik sada nema zaraženih pacijenta te će ovo biti prilika da i medicinski timovi koji su brinuli o njima malo predhnu. 

Kako su najavili banjalučki mediji, danas u zvorničku bolnici treba da stigne i ekipa ruskih stručnjaka koja je nedavno doputovala u Republiku Srpsku kao stručna pomoć u borbi protiv savladavanja širenja korona virusa. 

(infobirac.net)

FOTO: Fejsbuk stranica Mali Zvornik info