Ruski stručnjaci posjetili zvorničku bolnicu

MA Izdvojena REGIJA BIRAČ ZVORNIK

Ruski stručnjaci posjetili zvorničku bolnicu

 

Ruski stručnjaci, koji su stigli u Republiku Srpsku u okviru pomoći Ruske Federacije u borbi protiv virusa korona, podijeljeni na timove za procjenu i timove za dezinfekciju, posjetili su danas zvorničku bolnicu.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je jako važno da naši i ruski stručnjaci podijele iskustva kako bi znali koji će biti naredni potezi. 

Direktor JZU Bolnica Zvornik Ivan Popović se zahvalio ruskim stručnjacima koji su došli da prenesu iskustva u borbi sa korona virusom. 

 – Mi smo organizovali kontrolne punktove na svim ulazima u bolnici, napravili respiratornu ambulantu, kovid bolnicu i prostor gdje se vrši trijaža svih pacijenata koji ulaze u zgradu, a imaju eventualne respiratorne simptome. Takve pacijente pregleda tim naših ljekara i raposređuje na dalje liječenje – rekao je Popović i dodao da je u timu ruskih stručnjaka bio jedan infektolog, epidemiolog, anestetičar i anesteziolog sa kojima će vidjeti šta dalje treba da se radi u zvorničkoj bolnici.

 – U drugom krugu nam dolazi nova ekipa koja će vršiti dezinfekciju bolnice po planu nadležnih organa, a vjerovatno će to biti naredne sedmice – istakao je Popović.

On je ponovio da su svi zdravstveni radnici i drugi zaposleni, koji su imali kontakt sa zaraženim pacijentom iz Srebrenice, koristili zaštitnu opremu te su, što je jutros i potvrđeno, imali negativan nalaz.

 – Mi moramo sada da ispoštujemo proceduru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i resornog ministarstva te smo obustavili prijem novih pacijenata na Internom odjeljenju, a prema planu uradićemo ponovna testiranja. Očekivanja su da ona budu negativna, a nakon toga bismo ponovo počeli normalno da radimo – zaključio je Popović.

(infobirac.net)