„Ko otpusti radnike, neće dobiti ništa“, Dodik otkriva detalje sastanka u Sarajevu

REGIJA BIRAČ REGION ZVORNIK

„Ko otpusti radnike, neće dobiti ništa“, Dodik otkriva detalje sastanka u Sarajevu

 

Republika Srpska je dobila 38 odsto novca iz sredstava MMF, iako je Bakir Izetbegović predlagao da nam pripadne samo 30 odsto, rekao je srpski član Predsjedništva BiH, nakon sastanka lidera tri vodeće partije u BiH i predstavnika Vlada RS i Federacije BiH, te Savjeta ministara BiH sa predstavnicima MMF Evropske Unije.

Podsjećamo, današnjim dogovorom je deblokirano 330 miliona evra kredita MMF, namijenjenih saniranju posljedica epidemije korona virusa u BiH.

 – To su samo početna sredstva, gubici su ozbiljni, jer su stale mnoge firme koje su nam donosile prihode. Novac će u Republici Srpskoj ići u tri fonda za oporavak nakon epidemije, u Fond za mala i za srednja preduzeća, te Garantni fond. Taj novac će, dakle, biti usmjeren u fondove za oporavak privrede, tako da će na primjer mala prodavnica dobiti novac da kupi robu i da ima novca za sljedeći mjesec, da plati radnike. Pozivam još jednom poslodavce da ne otpuštaju radnike, jer oni koji otpuste radnike neće dobiti ništa – poručio je Dodik.

(Izvor: srpskainfo)

FOTO: infobirac.net