Javne investicije u Srpskoj koštaće 25,3 miliona KM – Za zgradu pravosudnih institucija u Zvorniku milion KM

REGION ZVORNIK

Javne investicije u Srpskoj koštaće 25,3 miliona KM – Za zgradu pravosudnih institucija u Zvorniku milion KM

Vlada Republike Srpske, na 66. sjednici održanoj 9. aprila, izmijenila je Odluku o određivanju prioritetnih projekata iz programa javnih investicija RS za finansiranje iz budžeta u 2020. godini.

Tom odlukom određeni su projekti koji će biti finansirani i dodijeljena sredstva za njihovo finansiranje u ukupnom iznosu od 25.314.380 KM, a radi se o nastavku ranije započetog finansiranja, ili o započinjaju novih.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske, za nastavak kupovine poslovnog prostora Republičkog zavoda za statistiku u Banjaluci izdvaja se 6,2 miliona maraka, za nastavak kupovine objekta za smještaj Pravobranilaštva RS u Banjaluci izdvojeno je šest miliona KM, tri miliona KM koštaće zgrada Ustavnog suda RS, zgrada pravosudnih institucija u Zvorniku milion maraka, za izgradnju pravoslavnog duhovog centra u Mrkonjićima u Trebinju planirano je 800.000 KM, a za nastavak projekta rekonstrukcije i izgradnje Centra za obuku MUP u Zalužanima tri miliona KM.

Kako se navodi, izgradnja glavnog projekta adaptacije postojećih i novih smještajnih i terapijskih kapaciteta u JZU Specijalna bolnica za fizikalnu medicinu i rehabilizaciju „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici biće izdvojen milion KM, a na spisku je i nabavka pokretne bolnice vrijedne 4.287.880 KM. Nosilac te aktvnosti je Institut za javno zdravstvo Srpske.

izvor: srpska info