U LU „Vukovi sa Drine“ brinu o starim članovima

REGIJA BIRAČ ZVORNIK

U LU „Vukovi sa Drine“ brinu o starim članovima

 

Кako bi zaštitili svoje članove starije životne dobi, te bolesne i nemoćne lovce, koji se smatraju najugroženijom populacijom u vrijeme epidemije virusa korona, LU „Vukovi sa Drine” organizovalo je posjete i obilazak lovaca starijih od 65 godina.

Prema riječima predsjednika zvorničkog udruženja Branislava Mirkovića, ova akcija je pokrenuta s ciljem da se pomogne najstarijim lovcima, koji, u ovakvoj situaciji, iz preventivnih razloga, ne mogu da napuštaju svoje domove.

 – Odlučili smo da posjetimo i obiđemo sve naše starije lovce, da im se jednostavno nađemo na usluzi u dostavi životnih namirnica, lijekova ili zbog drugih njihovih potreba – kaže Mirković, dodajući da je riječ o ljudima koji su svojim radom i angažovanjem mnogo učinili za razvoj lovstva na ovim prostorima, tako da zaslužuju punu pažnju i brigu svog udruženja, a pogotovo u sadašnjim prilikama.

Stari lovci prijatno su se obradovali ovom gestu rukovodstva LU „Vukovi sa Drine“.

 – Šta da kažem, osim velike zahvalnosti – bilježimo riječi Veljka Jeremića iz Jardana u prijatnom razgovoru sa lovočuvarom LU „Vukovi sa Drine“ Milomirom Alempićem.

Sa 89 godina, djeda Veljo je jedan od najstarijih lovaca na području grada Zvornika. Кaže, odavno ne ide u lov, ali je ljubav prema prirodi i divljači zauvijek ostala u njemu.

U LU „Vukovi sa Drine“ ima više od 50 lovaca koji su stariji od 65 godina.

(Izvor: lovcirs.com)